De Bitmanager
.Net Development & Consultancy

Inhuren van de Bitmanager als software-architect / search specialist

Ik kan gebruikerswensen omzetten in vaak zeer creatieve oplossingen. Het is een grote uitdaging om het de gebruiker naar de zin te maken. Automatisering kan gebruikt worden om geld te besparen, maar zeker ook om onplezierig werk weg te automatiseren en daarmee de mensen meer plezier te geven.

Search engines blijven mij trekken. Om te beginnen heb ik natuurlijk de componenten die in de Aquabrowser gebruikt worden gebouwd, maar tegenwoordig richt ik mijn aandacht op Lucene, ElasticSearch. Ik ben onder de indruk van deze producten en ervaar ze als zeer plezierig op mee te werken. Zoeken is een lastig onderwerp. Het blijft een uitdaging om het beste resultaat boven te krijgen. Vaak moet je dingen net iets anders indexeren, of gebruik maken van andere attributen om de resultaten zo goed mogelijk te krijgen.

Een van mijn kwaliteiten is dat ik weloverwogen te werk ga. Ik verdiep mij gemakkelijk in complexe code van anderen. Natuurlijk heb ik wel eens een mening over de kwaliteit ervan, maar ik weet de behoefte te onderdrukken om alles maar opnieuw te bouwen. Nieuwbouw leidt niet automatisch tot de oplossing van het probleem. Soms wel uiteraard...

IT projecten

De laatste jaren ben ik voornamelijk actief geweest als Search Consultant bij Booking.com. Ik help Booking met het optimaliseren van het zoekproces en de gebruiks ervaring.
Speciaal aandachts punt: zoeken op namen. Dat vereist heel anders indexeren/scoren dan hele artikelen.
Lucene, ElasticSearch, feedback loops, etc.

In de jaren dat ik in dienst was van Medialab was ik de architect van de core-componenten van de Aquabrowser. Ik was verantwoordelijk voor de onderliggende zoekmachine (eigen technologie), co-occurrence generatie (co-occurences zijn automatisch uit een corpus gegenereerde associaties), etc.

Projecten die ik zelf (niet specifiek voor klanten) doe:

Problem solving / debugging

Fouten opsporen is een van mijn specialiteiten. Ik heb een sterke intuïtie waar dingen mogelijkerwijs fout kunnen gaan of wat mogelijke oorzaken van performance bottlenecks kunnen zijn.